От доста време насам въпросът в Бундеслигата е не далиБайернще стане шампион, а кога. И днес въпросът най-накрая може да получи своя отговор. В последните два кръга баварците трябваше да се надяват на издънка на Шалке, но това не се случи. Днес обаче нищо друго няма значение, освен техният собствен резултат. Победа ще означава нова корона за колоса от Мюнхен. И ще продължи една малка традиция– последната титла, спечелена на собствен терен е през далечната2000 г. (при това на „Олимпиящадион“). Съперникът Аугсбург обаче има други идеи. „Трябва да направим така, че Байерн да не стане шампион тук. Тяхната бира не е толкова добра, колкото нашата, и не трябва да се лее на собствения ни стадион“, шеговито заявицентралният защитник на домакините Джефри Хоувелеув.
Домакините могат отново да разчитат на Алфред Финбогасон, който пропусна последните осем мача. Той ще заеме своето място на върха на атаката, което ще прати малко по-назад Михаел Грегорич. „Не ме интересува дали Байерн ще празнува тук или не. Това, което е важно, е да зарадваме феновете, които ни видяха как губим три поредни домакинства. Макар че, ако не станат шампиони, сигурно бих могъл да си поговоря на спокойствие сЮп Хайнкес, а това е нещо, което много искам. Не знам дали е добре, че Байерн игра в Шампионката лига. Чух, че са запазили някои футболисти специално за нас“, пошегува се и треньорът на Аугсбург Мануел Баум.
Юп Хайнкес не може да използва Артуо Видал и Алаба, а пък Бернат, Толисо и Тиаго са под въпрос. Което няма да позволи на треньора да прави сериозни ротации в тима си. „Отиваме с автобуса и няма да има никакви купони по магистралата, ако станем шампиони. Когато спечелихме Шампионската лига през 2013-а, също трябваше да има големи партита, но ги спрях. И сега ще бъде така“, каза Хайнкес. „Да, може да има и ще има чаша шампанско в съблекалнята, но само толкова. В неделя сутрин тренираме отново. Ще празнуваме, но в правилния момент“, добави треньорът. „Не вярвам в специалните шампионски фланелки. И не искам такива. И да знаете– аз определям какво да прави текстилният отдел“, още по-твърдо заяви Хайнкес.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Мач номер 100 между Хамбург и Шалке 04
В късния двубой в събота последният Хамбургер приема втория Шалке 04. Това е мач номер 100 между съперниците, но скоро можеида няма номер 101, защото всичко друго, освен победа, праща Динозавърна на Бундеслигата вмного пожелателни сценарии в битката за оцеляване.
Юнг е наказан за домакините, като вместо него ще играе Пападопулос. Защитникът се извини на треньора Кристиан Тиц през седмицата, което е добро дошло за клуба. Денис Дийкмакер, който обяви, че няма да поднови договора си с клуба, пак няма да играе. Очаква се Готоку Сакай да бъде титуляр отляво на отбраната, а Джоша Вагноман– отдясно.
При гостите се очаква завръщането на Макс Майер, като според Доменико Тедеско, той дори може да играе заедно с Набил Бенталеб. Треньорът добави, че в такъв вариант ще върне Леон Горецка на позицията зад нападателя, което ще означава, че Франко Ди Санто ще остане резерва.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40