Волфсбург беше един от големите печеливши в борбата на дъното през миналия уикенд в Бундеслигата, но ситуацията е толкова заплетена, че дори и отбори, които изглеждат стабилно позиционирани в средата на класирането, не са спокойни за бъдещето си в немския елит. Или поне такова е поведението на Аугсбург – съперникът на Волфсбург в първия двубой от 30-ия кръг в Германия (този петък в 21:30 пряко по Евроспорт 2).
Треньорът на баварците Мануел Баум закри абсолютно всички тренировки на своя тим през изминалата седмица. „Краят на сезона наближава и е възможно другите отбори да изпращат свои скаути, за да разучат тактиката ни. Навлизаме в решителна фаза от шампионата и затова решихме да се подготвяме тайно. Целта ни продължава да е да съберем 40 точки. С победата над нас в миналия кръг Байерн стана шампион – а за нас оцеляването ще е с цената на титла”, разясни стратегията си Баум. Притесненията му от евентуално изпадане не са лишени от логика – все пак Аугсбург спечели само веднъж в последните 8 кръга, но, от друга страна, има аванс от 9 точки над плейофната позиция. Волфсбург обаче е удобен съперник за баварците. „Вълците” нямат успех вкъщи над този съперник от октомври 2014 година. Баум не включи в разширения състав единствено Кевин Дансо, Рафаел Фрамбергер и Килиан Якоб. Този път не би трябвало да има пречка за завръщането в игра на Алфред Финбогасон. Очакваше се исландецът да се появи на терена срещу Байерн, но лека травма в деня преди дуела с шампионите промени плановете и целта е той да получи минути на „Фолксваген Арена”.
Според немалко мнения, тревогите на Баум са излишни и във финалните кръгове отборът има възможност да започне подготовка за идния сезон. И евентуално да се огледа за заместник на титулярния вратар Марвин Хиц, чийто договор изтича. А за момента швейцарецът не проявява интерес от преговори за оставането му в клуба.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
При домакините се появиха някои пречки, свързани с липсващи играчи. Иначе и те се подготвяха „на тъмно” – единствено тренировката във вторник бе открита. Наказанието на Джошуа Гилавоги изтече, но пък халфът получи контузия и ще отсъства. Въпреки че вече тренират наравно с останалите, Джон Антъни Брукс и Феликс Удокай отпаднаха от групата – поради тази причина Пол Йекел пак ще стартира като централен защитник с Робин Кнохе. Куба Блашчиковски обаче е напълно възстановен от контузията в гърба и по собствените му думи няма търпение да помогне на отбора още срещу Аугсбург.
Победата над Фрайбург в миналия кръг бе първа за Волфсбург под ръководството на Бруно Лабадия. Сега вече клубът от Долна Саксония може да се надява да влезе в добра пролетна серия – както се случи в началото на април миналата година, когато за последно „вълците” взеха два поредни успеха в Бундеслигата.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40