Два традиционни отбора, които се срещат твърде рядко напоследък, откриват 8-я кръг в Германия. Айнтрахт Франкфурт приема Фортуна Дюселдорф, като това е едва третият им мач в Бундеслигата за последните 22 години. Причините– доста чести разминавания из дивизиите. Фортуна има повече нужда от късмет в това отношение, но и този сезон не се развива добре за отбора от града на Рейн. Червените записаха равенство, победа и равенство в първите четири кръга, но след това натрупаха три загуби. И логично са предпоследни. Айнтрахт е на обратния полюс–три поредни победи във всички турнири и място вгорната половина на класирането.
Орлите са без наказания Анте Ребич, а освен това няколко ключови фигури– Чандлър, Салседо и Жералдес - все още са контузени. Така Алер и Йович ще играят на върха на атаката, а пък Вилемс може да замени Костич. В защита пък се завръща капитанът Давид Абрахам, който не игра в миналия кръг заради травма. „Гледах няколко мача на Фортуна досега. Играха 3-5-2 срещу Лайпциг, 4-1-4-1 срещу Щутгарт и 4-3-3 срещу Нюрнберг. Компактен тим, който знае какво да прави. Освен това Дюселдорф е много силен на статичнитеположения. Хич не е лесен съперник“, обясни треньорът на Айнтрахт Ади Хютер.
„Няма причина да се притесняваме. Не сме очаквали, че ще бъдем втори в класирането след седем кръга. Подготвени сме отлично за гостуването във Франкфурт. Физически, тактически итехнически. Нямаше какво повече да направим“, каза неговият колега Фридхелм Функел. Бившият треньор на орлите заяви още, че няма смисъл още сега да се пишат кошмарни сценарии. „Рано е за оценки. Като дойде Коледа, тогава ще правим междинен анализ. Това щеможе да се съди наистина сериозно какво сме свършили“, добави Функел.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Той не може да използва Диего Контенто, Нико Гийселман и Оливер Финк. Айхан, Боджек и Камински ще е триото в защита. В атака пък Марвин Дукш може да отсъпи мястото си до Роуен Хенингс на Бенито Раман.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40