Уикендът в Германия ще мине под знака на Дер Класикер. И няма как да е по друг начин при положение, че Байерн и Борусия Дортмунд могат да определят новия (или стария) шампион на Бундеслигата. Но това не означава, че в този кръг няма и други интересни мачове.
Началото е със сблъсъка между 12-я и 13-я – Майнц приема Фрайбург. И двата тима са в средата на класирането, достатъчно далеч от битката за оцеляване и тази за Европа. Домакините обаче спечелиха само веднъж в осем кръга и се оглеждат притеснено надолу. Още повече те загубиха четири пъти поред. Фрайбург пък падна само веднъж в този период, а в миналия уикенд измъкна 1:1 от Байерн. И стана единственият отбор досега през сезона, който не загуби и в двата мача с шампиона. „Те ще ни нападат като бесни. Трябва да измисля начин да ги спрем“, каза треньорът на южняците Кристиан Щрайх. Двама от защитниците му са под въпрос – Гулде и Лийнхарт. Вместо тях най-вероятно ще играят Щенцел и Кевин Шлотербек. Аут е още голмайсторът Нилс Петерсен.
„Напоследък имаме проблеми в Майнц. Все нещо се случва. Или заспиваме, или те са твърде добри, или ни вкарват гол от съблекалнята, или правим дузпи. Спомням си една победа за купата и това е. Може би сега е моментът да променим това“, завърши Щрайх. И той е напълно прав за негативния баланс – три равенства и шест загуби в девет визити на този съперник.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
„Трябва да съберем енергия. Да покажем, че като клуб и като общност, можем да сме заедно. Никой не ни е подарил точките през сезона досега. Имахме и добри моменти, този не е такъв“, обясни треньорът Сандро Шварц. Той е наясно колко силен е съперника, защото двата тима играха две контроли по време на лагера си в Испания през зимата. „Тичат много бързо. Ако сме бавни, ще ни накажат“, каза още Шварц. Той не може да използва Адлер, Мвене, Холтман и Буркхард. Гбамен обаче се връща след като изтърпя вътрешно клубно наказание.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40