Вердер записа равенство при гостуването на Айнтрахт в миналия кръг. Джош Сърждънт, който е твърд титуляр в атаката на „музикантите“ откри своята головата сметка за новия сезон, за да донесе точката на отбора си. Това бе трето поредно реми за тима на Флориан Кофелд, който няма загуба от първия кръг насам. Людвиг Аугустинсон е под въпрос, което означава, че отново Марко Фридъл ще действа като ляв защитник. Австрийският бранител Фридъл е един от играчите, които Вердер не допусна за участие в мачовете на националните отбори следващата седмица. Милош Велкович от Сърбия, Милот Рашица от Косово, Юя Осако от Япония и Джош Сарджънт от Съединените щати остават в Бремен, тъй като при завръщането им в града, трябва да карантинирани. Суровото решение на ръководството на Вердер не е в разрез с правилата на ФИФА. Заради огромния брой случаи Световната футболна централа позволи на клубовете да спират играчите си от участие за националните им отбори, ако след завръщането им ще се изисква период на самоизолация. Единственото изключение ще бъде направено за вратаря Иржи Павленка, но той ще може да играе само в приятелския мач с Германия на 11 ноември, който ще се проведе в Лайпциг.
Извън плановете е и голмайсторът Никлас Фюлкруг, който е с контузия на прасеца.
Кьолн продължава свободното си паданe. „Козлите“ имат само две точки в първите 6 кръга и все още чакат първата си победа за новия сезон. В момента отборът на Маркус Гиздол е в серия от 16 мача без победа. Гостуването от миналия сезон на „Везерщадион“ завърши със загуба с 1:6.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
За предстоящия мач Салиф Йозджан се очаква да запази мястото си в средата на терена, докато Марко Хьогер продължава да лекува контузия. Извън плановете остава крилото Флориан Кайнц, а Антони Модест не е напълно възстановен, което означава че Себастиян Андерсон ще води атаката. Извън сметките все още е капитанът Йонас Хектор.
Вероятни състави: Павленка, Велькович, Мойсандер (к), Фридъл, Гебре-Селасие, Егещайн, Грос, Мбом, Битенкурт, Рашица, Сърджънт.
Отсъстващи: Фюлкруг, Аугустинсон (под въпрос), Зелке (под въпрос).
Треньор: Флориан Кофелд
Кьолн: Т.Хорн (к), Волф, Борноу, Шикос, Я.Хорн, Шкири, Йозджан, Лимниос, Резбеджай, Якобс, Андерсон.
Отъстващи: Хектор, Кайнц, Модест
Треньор: Маркус Гиздол
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40