Въпреки мачовете от Шампионската лига през седмицата две други теми владееха спортните заглавия в Германия - решението на Йоахим Льов да се оттегли след края на Евро 2020 и скандалът между феновете и ръководството на Борусия Мьонхенгладбах. Обвинения и остри думи летяха и от двете посоки, като може би единственото хубаво в тази ситуация е, че стадионите все още са празни и не може да се стигне до сериозна ескалация.
Чисто футболно Гладбах има отчаяна нужда от победи, след като записаха шест поредни неуспеха. А Аугсбург е удобен съперник за връщане на правилния път. Баварците нямат успех в последните си осем мача срещу Борусия, а и наскоро “помогнаха” на Херта да вземе добър резултат. “Трябва да забравим за всичко странично и да си върнем радостта от футбола”, заяви Ханес Волф. Той пак ще е титуляр в халфовата линия, като се очаква Розе да започне с двамата в атака - Тюрам и Плеа. Крамер и контузен, а Бенсебайни е под въпрос и ако не може да е титуляр, вместо него ще стартира Венд. Освен това капитанът Ларс Щиндл се завръща след наказания и то срещу любимия си съперник. Щиндл има 8 победи и 6 ремита в 14 мача с Аугсбург, като в тях има 6 гола и 6 асистенции. Йонах Хофман също би трябвало да е титуляр. Това със сигурност ще вдигне нивото на статичните положения, чието изпълнение срещу Байер Леверкузен беше отчайващо слабо.
“Трябва да намерим малко добри неща и добри усещания. Играчите не са машини. Нуждаят се от вдъхновение и успехи. Само така ще си върнем ритъма”, обясни треньорът Марко Розе.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
В Аугсбург ще има ротации - Калиджиури ще седне на скамейката за сметка на Груесо, Гумни ще смени Педерсен, Варгас - Кедира. Ласло Бенеш, който дойде под наем от Гладбах, обаче ще е титуляр, както неизменно се случва в последните пет кръга. “Естествено, че имам допълнителна мотивация. И по същия начин желая на Гладбах да излезе от кризата и да постигне целите си. Но след този мач”, заяви Бенеш.
Треньорът на баварците Хайко Херлих направи една година начело на тима преди два дни. “Не съм си представял как могат да се променят толкова много неща за една година. Но ние във футбола сме привилегировани - все още можем да упражняваме професията си. Мнозина други не могат. Така че трябва да сме по-скромни и благодарни”, обясни Херлих.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40