По този начин "орлите" увеличиха серията си от мачове без загуба на общо четири. Затова и гледат с оптимизъм към гостуването на "Опел Арена", където нямат нито един успех от 13 опита.
Факт е, че в мачовете в турнира за купата на Германия в двата състава имаше много промени. Нещо повече, треньорът на Майнц Сандро Шварц премина и към по-нападателен вариант в началната схема на игра, като избра 4-2-3-1 вместо използваното при поражението срещу Шалке 5-4-1. Дани Латца, Пабло де Бласис и Йошинори Муто се появиха от пейката срещу Холщайн и са с шансове за титулярни места, а пълна почивка почивка бе дадена на Абду Диало и Робин Куазон. Централният защитник Леон Балогун обаче е аут заради фрактура на скулата. Левин Йозтунали може и да остане сред резервите, защото записа 90 минути срещу Шалке и 120 в мача за купата. А Виктор Фишер даде сериозна заявка за титулярно място след двата си гола във вторник.
В Айнтрахт Нико Ковач продължава да променя формацията в зависимост от съперника. В последните два двубоя залагаше на трима централни защитници, така че може и да е време да се върне към класическия вариант с четирима в линия. Затруднения около окомплектованото на дефанзивната част на отбора със сигурност ще създаде тежката контузия в коляното на Тимъти Чандлър. Сред титулярите след наказание ще се завърне Давид Абраам, а към него ще се присъедини и получилият почивка за мача за купата Анте Ребич. Формата на Себастиан Алер няма как да не радва франкфуртци, след като той има 6 гола в последните 6 двубоя. Няма го обаче болния Талеб Тауата.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Близостта между градовете (само 40 км) създава усещане за местно дерби, но не е така, ако зависи от мнението на Нико Ковач. "На мен ми беше предадено, че това е по-скоро дуел, отколкото дерби", изтъкна хърватският треньор. На което Сандро Щварц отвърна: "Разбира се, че това е дерби, при това от топ категория".
Дерби или не, петъчният мач е чудесен пример за сблъсък на силен домакин срещу стабилен гост. Майнц взе 9 от 10-те точки в актива си вкъщи, а Айнтрахт има 10 точки навън и само 4 на собствен терен.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40