Байерн може да стане шампион този уикенд с победа в Аугсбург, но този кръг в Бундеслигата има и допълнителна интрига, защото в пет от мачовете се срещат съседи в класирането. Още сблъсъкът, с който той се открива, противоспотавя два тима, които са един до друг. При това с допълнителна искра, защото става въпрос за северно дерби – Хановер посреща Вердер. Разликата между тях е само четири точки, но тимовете се движат по противоположни траектории. Бременци нямат загуба в пет кръга (13 точки от 15 възможни), докато техният съперник от Нидерзаксен записа пет поредни поражения, като в три от тези срещи не вкара гол. А и Вердер спечели последните два дуела, вкарвайки по четири гола и допускайки само един. А и Макс Крузе обича да играе срещу Хановер – той има седем попадения и пет асистенции срещу този опонент.
„Не подценяваме ситуацията, но и не трябва да изпадаме в истерия. Винаги сме знаели, че ще периоди, в които нещата няма да се получават много добре“, опита да внесе спокойствие треньорът на Хановер Андре Брайтенрайтер. Той обаче не може да разчита на половин отбор титуляри – Антон, Приб, Жонатас, Фелипе, Хюбнер и Хюберс. Титулярният вратар на Хановер Филип Чаунер е контузен, така че може да се наложи да пази Есер. Нападателят Феликс Клаус пък е болен и ако не успее да се възстанови, Харник ще получи шанс за изява от началото. През седмицата проблеми имаха още Пирмин Швеглер и Салиф Сане. Марвин Бакалорж и Чарлисън Бенсхоп обаче се върнаха към тренировките в четвъртък.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
През седмицата Вердер удължи договора на треньора Флориан Кофелд, но той има съвсем различни проблеми, върху които да се съсредоточи. Аугустинсон е контузен, а Мойсандер – наказан. Лангкамп и Фрийдл ще трябва да запълнят дупките в защита, макар че Калдирола също е опция. Удължаването на договора на Кофелд е напълно логично – откакто той замени Александър Нури, повече точки от Вердер са спечелили само Байерн и Шалке 04.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40