Заради прекъсването в Бундеслигата и респективно участието на националните отбори в европейските квалификации, футболната програма през тази седмица в ефира на Евроспорт на практика отсъства. Но все пак в четвъртък вечер(21.03) в ефира на Евроспорт 1 ще имаме удоволствието да ви представим една класика– Германия срещу Франция. Двете сили във футбола се срещат на ниво младежи до 21 години, а прякото ни предаване от стадиона в град Есен стартира в 19:15 часа с коментара на Иван Угринов и Йордан Грозданов.
Двата отбора разполагат с изключително талантливи и амбициозни отбори, които не случайно намериха място и на предстоящото Европейско първенство за младежи до 21 години, което ще се проведе между 16 и 30 юни в Италия и Сан Марино. На въпросния турнир Франция попадна в група с Англия, Румъния и Хърватия, а германците ще мерят сили с Дания, Сърбия и Австрия. Предстоящата контрола е много важна проверка и за двата отбора преди континенталния шампионат, като за Германия със сигурност е една от последните две преди турнира на Апенините. Другата е срещу Англия в Борнемут на 26 март. .
Селекционерът на домакините Щефан Кунц повика за първи път вратаря Флориан Мюлер от Майц 05 и нападателя Емануел Луоха от Ерцебирге Ауе. Лукас Нмеча от Престън Норд Енд може да направи дебют за Будестина, влизайки в игра за първи път. Нападателя, който е роден в Хамбург е играл преди това за различните гарнитури на Англия. В списъка фигурират имена на вече доказани играчи в Бундеслигата като това на Йоханес Егещайн(Вердер), Максимилиан Мителщедт (Херта), Флориан Нойхаус(Борусия М), Джордан Торунагира(Херта) и други.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Наставникът на Франция Силвен Рипол събра своя отбор за предстоящия мач в Есен и този с друг участник на Европейското първенство– Дания на 24 март. Сред повиканите има няколко футболисти, които познават добре германския футбол. Това са Адбу Диало от Борусия(Д), Ибрахима Конате от Лайпциг, Муса Ниакате от Майнц и неговият съотборник в 05 Жан-Филип Матета. В списъка има интересни имена на играчи от Лион, Ница, Марсилия, Монако.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40