Без да блести особено Байерн все пак спечели срещу Вердер с 1:0. Така шампионът вече има четири точки аванс на върха на класирането. От гледна точка на преследвача Борусия Дортмунд това означава само един – победата във Фрайбург е задължителна. А и южняците са удобен съперник – те имат две равенства и 13 загуби в последните си 15 мача с жълто-черните.
Лусиен Фавр ще може да разчита на Герейро и Пулишич, но пък Пишчек в контузен. Аут с травми са още двама защитници – Хакими и Загаду. Така офанзивният халф Волф отново ще играе като десен бранител, а дефанзивният халф Вайгл – като централен защитник. Гьотце ще води атаката, а Алкасер отново ще бъде в ролята на резерва.
Кристиан Щрайх има доста повече отсъстващи в състава си. Заради травми аут са Кюблер, Клайндийнст, Гулде, Петерсен, Лийнхарт, Флекен и Кат. Но поне Хьофлер се връща след изтърпяно наказание. Щрайх даде два дни почивка на футболистите си в началото на седмицата, но не и на своя щаб. „Мислехме по няколко различни системи. А и в събота имахме още време да мислим по темата. Но каквото и да решим, едно е ясно – ако Борусия има добър ден, ще ни издуха от стадиона“, заяви Щрайх. За негово щастие бедите на Щутгарт и Шалке продължават, така че засега Фрайбург е далеч от битката за оцеляване. „Взехме точка от Байерн. Защо да не направим някоя сензация и срещу Дортмунд. Излизаме, маршируваме и се борим все едно е последния ни мач. И се надяваме Борусия да има лош ден“, завърши Щрайх.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
В късния мач Херта приема Хановер. И двата отбора са го закъсали сериозно. Синьо-белите записаха пет поредни загуби, северняците – осем. Столичани нямат победа от 2 март, когато надвиха Майнц с 2:1. Хановер – от 9 февруари – 2:0 над Нюрнберг. И всъщност, ако Щутгарт не беше толкова слаб, северняците отдавна трябваше да са изпаднали.
Херта обяви изненадваща раздяла с Пал Дардай след края на сезона. При това след 4,5 години работа в клуба като треньор и два пъти повече като играч. Но той поне има причини да е позитивно настроен – Дуда и Ибишевич се връщат след като изтърпяха наказанията си. Щарк пък е възстановен след болест. А освен това Груич, Рекик, Лустенбергер и Дарида тренираха на пълни обороти в четвъртък и петък. „Казах на играчите, че не трябва да си мислят, че е време за почивка. Никой не трябва да си мисли, че Пал вече е напуснал с единия крак. Въобще не е така. Имаме цели и мачове да печелим. За Херта ще е важно да завърши на добра позиция. Не съм обиден и не съм ядосан. Знам какво се случва във футбола.И като играч бе същото – понякога играеш, друг път – не. Понякога искаха да ме продадат, друг път аз исках да си тръгна. Но съм тук. И оставам тук. Прекрасно е да видиш, че хората ме обичат. И има защо – ние се борим заедно за този клуб. Тази любов и позитивна енергия може да помогне на играчите. И се надявам да стане така“, каза Дардай.
Томас Дол не може да се похвали с нищо подобно. Неговият списък с отсъстващи е по-дълъг от този със здрави играчи. Той не може да използва 11 футболисти от първия отбор, но поне Зорг е възстановен от травма. „Виждам, че нито един футболист не се е отказал. Никой не се е предал. Тези момчета имат чест и гордост и ще дадат всичко от себе си“, смело заяви треньорът на Хановер.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40