В миналия петък баварците паднаха с 0:2 от Майнц, което сложи край на серията им от две поредни победи. Леверкузен пък отнесе с 3:0 Айнтрахт за да потвърди тенденцията всеки път, когато Рогер Шмидте критикуван, отборът му да се справя великолепно в отговор. „Чакането за този исторически гол според мен е леко преувеличено. Но, разбира се, би било добре ние да го вкараме. Още повече Аугсбург е силен в защита и няма да създадем много положения. За да спечелим трябва да сме готови за много дълги подавания и да ги вземем не само тях, но и вторите топки“, каза Шмидт.
Под въпрос за домакините заради болест е левият бек Стафилидис, но пък Доминик Кор се завръща в халфовата линия след наказание. Ко и Моравек пък са възстановени от травмите си и също могат да играят. Леверкузен е без наказания Йомер Топрак, който ще бъде заместен от Драгович в центъра на защитата. Бендер най-вероятно ще получи почивка, като вариантите в халфовата линия са Арангисили Баумгартлингер.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Аугсбург загуби първите си седем мача с Леверкузен, но последните четири завършиха наравно. Преди година Байер дори навакса три гола пасив за половин час, за да измъкне 3:3 „Това е само съвпадение. Все някога ще спечелим. Леверкузен има силно нападение, но ние вече играем по-агресивно и смело“, каза Кор, който е бивш футболист на "червено-черните".
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40