Преди седмица "жълто-черните" не успяха да вкарат гол на Кьолн, но продължиха домакинската си серия без загуба. А и Борусия няма два поредни мача без гол вече над две години– от март 2015-а. Хофе също бележи редовно. Тимът на Юлиан Нагелсман не успя да се разпише само в два мача този сезон, като го направи дори и при трите си загуби (всичките в гостувания). И двамата треньори имат да решават тактически задачи. Въпросите пред Тухел са Бендер или Гинтер в защита и Кагауа, Кастро или Гереро в средата на терена. Капитанът Шмелцер и Сократис не тренираха в четвъртък, но най-вероятно ще са в групата за двубоя. Що се отнася до Нагелсман, той трябва да реши дали ще избере по-дефанзивен вариант с Толян или по офанзивен с Цубер.
„Не знам дали това е най-важният мач този сезон– ако не бяхме спечелили други важни мачове, нямаше да стигнем до този. А и през миналия също имахме много важни мачове“, обясни Нагелсман. „Ясно е, че няма как да попречим на Борусия да създава положения– невъзможно е. Така че трябва ние да се възползваме от шансовете си. Както стана през 2013-а– те трябваше да водят с 6:0, а вместо това ние победихме с 2:1 и се спасихме“, добави Нагелсман.
През 2017-а Херта загуби всичките си визити, но на "Олимпиащадион" взе 16 точки. Сега в столицата идва Лайпциг, който се нуждае от само една победа, за да си осигури място в груповата фаза на Шампионската лига наесен. „Нямаме загуба вече в шест мача. Отиваме в Берлин в изключително добро настроение“, каза треньорът на гостите Ралф Хазенхютл. Той не може да използва централния защитник и втори капитан Вили Орбан, който има проблеми в глезена. Тимо Вернер е под въпрос и ако голмайсторът не е титуляр, ще бъде сменен от Зелке. Другият вариант е Забицер да играе зад Поулсен, а Кейта– по-напред вхалфовата линия.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Пал Дардай може отново да разчита на Пекарик, Вайзер и Щокер, като Щокер дори може да е титуляр, ако Алан, който има разтежение, не може да играе. Брукс и Платенхард обаче ще почиват заради травми. „В първия мач имахме нямахме нито една възможност. Сега обаче ще сме по-гладни, по-желаещи и по-настоятелни. И ако печелим сблъсъците един на един, имаме шанс– не сме по-слаб отбор от съперника“, обясни Дардай.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40