Девет мача за 30 дни - така завърши редовният сезон на Холщайн Кийл. И може би точно поради това не е учудващо, че отборът загуби последния, а с това и директната промоция в Първа Бундеслига. И сега ще трябва да играе още два мача за три дни. Неделя беше ден за тъга и разочарование заради загубата от Дармщад с 2:3, но още в понеделник треньорът Оле Вернер изнесе подробна лекция за силните и слабите страни на Кьолн. “От месеци събирахме информация за всеки евентуален съперник. Надявахме се да не я използваме, но сме напълно готови”, обясни той. “Съвсем нарочно оставихме неделята за играчите. Трябваше да преживеят разочарованието и загубата. Не можеш да гледаш към нови неща, ако носиш теглото на старите”, философски добави Вернер. Той ще трябва да намери решение в халфовата линия, тъй като Мюлинг и Меферт са наказани. Арслан, Киркесков и Тескер пък са контузени. Най-вероятно това ще е връщането на Александър Игньовски като титуляр. Ходът обаче е рискован, тъй като сърбинът не е тренирал нормално от седмици, тъй като беше болен от Ковид-19.
“Класиране в Бундеслигата ще направи невъзможното възможно. Доста често през този сезон никой не вярваше в нас. Така беше и срещу Байерн за купата, така беше и след четирите седмици карантина. И сега сме в ролята на аутсайдер и това е добре”, завърши Вернер.
Кьолн се надяваше да получи разрешение за минимален брой зрители на стадиона - 500, но това не се случи. Козлите кандидатстваха за изключение от правилото, получиха подкрепата на кмета Хенриете Рекер и съветничката Андреа Бломе, но здравните власти отказаха. “Съжаляваме, но няма какво да направим повече. Забраните все още са в сила”, каза директорът на Кьолн Алекзандер Верле.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Домакините обаче могат да разчитат на нападателя Себастиан Андерсон. “Ще е малко чудо, ако играе”, каза в неделя треньорът Фридхелм Функел. Е, “малкото чудо” е на път да се сбъдне, защото той е в групата за двубоя. “Понякога нещата се развиват по изненадващ начин и изведнъж всичко става по-добре”, каза Функел вчера. В отсъствието на Андерсон като нападатели играеха дори Йонас Хектор и Ондрей Дуда. Връщането му обаче ще означава връщане и за тях на нормалните им позиции. Аут със сигурност е халфът Елвис Речбеджай.
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40
Футбол
Перфектната седмица за Борусия Дортмунд
16/05/2021 AT 08:45