В Гелзенкирхен също не се справят много по-добре– една победа в пет кръга и само два пълни успеха във визити през целия сезон. „Когато гостуваме ни е по-трудно да намерим играта си. Не се защитаваме толкова добре, играем по-бавно и пропускаме повече положения“, обясни треньорът Маркус Вайнцирл. Горецка, Майер, Колашинац и Настасич имаха проблеми през седмицата, носе очаква първите двама да са титуляри за Шалке 04.
Левият защитник ще разбере дали ще играе в часовете преди мача, докато Настасич ще гледа от трибуните. Освен него ще отсъства наказаният Тило Керер, а пък Чупо-Мотинг е контузен. След опита с двама нападатели срещу Лайпциг, сегавероятно Вайнцирлщесе върне към 4-2-3-1.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
За Леверкузен в центъра на отбранатаслед три месечно отсъствиесе завръща Та, което ще прати Драгович на резервната скамейка. Отляво може да играе Хенрикс вместо Вендел, а пък Белараби ще замени Брандт. Тийнейджърът Хаверц обаче отсъства заради контузия. „Няма обяснения и няма извинения. Няма и време. Няма зад какво да се скрием. Очаквам да видя страст и пълно раздаване от всички. Предполагам, че няма да направим красив мач, но искамда видя воля. Ясно е, че Европа не може да бъде вече цел за нас, така че просто трябва да се концентриране върху измъкване от блатото“, каза Коркут.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40