Двата отбора се изправят един срещу друг в петъчния мач, което със сигурност ги кара да изтръпват– в последните си шест двубоя в последния работен ден от седмицата те нямат победа, като Борусия няма дори и гол! „Да, не се представяме особенодобре напоследък, но няма нужда от паника. Създаваме положения– срещу Майнц имахме седем, но не вкарахме гол. Ако бяхме, щеше да е различно“, обясни Андре Шуберт по повод слабата серия на Гладбах.
Четири от петте победи на Вердер през сезона са във визити, а ипрез декември бременци спечелиха с 4:3 на „Борусия Парк“ в турнира за купата. През август пък "зелените" надвиха този съперник с 2:1 на „Везерщадион“, като Яник Вестергорд и Ларс Щиндл се разписаха и в двата двубоя. „Статистиката не ме интересува– двете победи са от миналата година. Тази още не сме играли. Това, което е сигурно, е че искаме точки“, коментира треньорът на Вердер Виктор Скрипник.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Под въпрос за домакините е Дахуд, който имаранав ръката, като ако той не може да играе, Йонас Хофман ще е титуляр в халфовата линия, а Андре Шуберт ще заложи на 4-1-4-1 вместо на 4-4-2. Бременци са без наказания Сантяго Гарсия, което означава, че ляв бекможе дае Улисес Гарсия (който обаче не тренира в петък заради проблеми в коляното). Другият вариант еГебреселасие да играе отляво, а капитанът Фриц да бъде пратен като десен бек. Грилич е контузен, като най-вероятно ще бъде заменен от Бартелс в халфовата линия. Двубоят е особено специален за Клаудио Писаро– той ще е под №400 за него в Бундеслигата.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40