Формата им също е идентична и показва защо са толкова близо до дъното– по една победа в последните пет кръга. Освен товаHSV загуби предишните си две домакинства, инкасирайки пет гола, а бременци– последните си четири визити, като в тях допуснаха 12 гола.
На фона на кризата в резултатите, състоянието на футболистите на Бруно Лабадия дава известна надежда. В миналия кръг при 0:3 в Дортмунд контузии получиха Ласога, Екдал и Мюлер, апък Адлер беше изгонен. Но Ласога и Мюлер се възстановиха и ще са титуляри, също както и Аарън Хънт. Бившият капитан на Вердер пропусна първото дерби заради контузия и болест, но сега ще запише 14-и сблъсък на Севера, първи за него в екипа наHSV. “Залогът е огромен, но натискът при Вердер е по-голям. Със сигурност феновете няма да ме посрещнат с цветя, но чакам с нетърпение мача”, заяви Хънт. Ясно е, че Дробни ще е титуляр на вратата, а пък Качар и Юнг спорят за мястото на Екдал в средата на терена.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Виктор Скрипник няма подобни проблеми като единствената промяна, която ще направи е да пусне Щернберг отляво на защитата на мястото на Сантяго Гарсия. „Три мача за шест дни е повод за притеснение, но ние имаме достатъчно сили и ще дадем всичко от себе си“,каза Скрипник. По-рано този сезон Хамбургер спечели с 3:1 визитата си на Вердер, като това бе първи случай в последните пет срещи, в който и двата тима се разписаха.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40