Въпреки, че Гурник записа само една победа в последните 12 двубоя от Екстракласа, феновете обещаха да напълнят стадиона за да подкрепят любимия отбор. Последната среща между Гурник и Шльонск на терена в Забже завърши 2:0 в полза на домакините като головете отбелязаха Александър Квиек и Мачей Коржим в рамките на второто полувреме. След това през февруари Гурник "открадна" точка при визитата си във Вроцлав след нулево реми.
От вторник българският защитник на 14-кратният шампион Павел Виданов тренира нормално след контузия на коляното и може да попадне в групата. Същото важи и за словака Ерик Грендел.
Шльонск е на спокойно място във втората осмица, като една победа в предстоящият двубой може да се окаже достатъчна, за да гарантира на практика оставането на отбора в елита. Тимът от Вроцлав не познава поражението от седем кръга насам, като в този период стигна до цели четири победи. Унгарецът Мерво и японецът Мориока се намират в прекрасна форма и дърпат отбора си напред с асистенции и голове. Тъкмо двамата се разписаха във вратата на Подбескидже за победата с 2:1 в миналия кръг и се очаква отново да бъдат най-голямата заплаха за вратата на съперника.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Гурник – Шльонск в петък от 19.00 ч. по Евроспорт 2.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40