Въпреки че паузата за световните квалификации по принцип дава възможност за оправяне на грешките и малка почивка за футболистите от натоварения график, повечето играчи на Дортмунд ще излязат срещу Херта в петък вечер най-малко отпочинали.
Нещо повече– Борусия беше застигната от контузии, а треньорът Томас Тухел ще трябва да се оправя без поне 10 играчи в дербито между третия и втория в Бундеслигата. „Трябва да видим дали ще успеем да съберем 16 полеви играчи или ще трябва да добавимфутболисти от втория или юношеския отбори“, заяви Тухел на пресконференция в четвъртък.
Списъкът с липсващи може да представлява един титулярен състав– Лукаш Пишчек, Свен Бендер, Сократис Папастатопулос, Ерик Дурм, Гонсало Кастро, Рафаел Гереро, Андре Шюрле, Марко Ройс и Адриан Рамос няма да са на разположение в петък, а някои от тях и за по-дълъг период.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Загубата на Сократис и Герейро, които получиха мускулни травми с националните си отбори, е особено болезнено. Гръцкият централен защитник ще е извънигра една седмица. Матиас Гинтер и Марк Батра вероятно ще са двойката в сърцето на отбраната срещу летящия високо Херта. „Както вървят нещата, той ще е състава“, каза Тухел за шансовете на Бартра да играе. Но добави: „Има риск обаче, защото отсъства дълго и няма достатъчно тренировки“.
Като допълнително усложнение идва късното прибиране на двама национали на Япония и в двата състава– Шинджи Кагауа за домакините и Генки Харагучи за гостите от Берлин. „Ние се концентрираме независимо кой играе за Дортмунд. Подготвени сме“, заяви треньорът на Херта Пал Дардай.
Победа срещу коравия столичен отбор ще означава за Дортмунд серия от 25 поредни домакинства без загуба. Освен това Борусия няма загуба в последните си 22 мача у дома в петък вечер.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40