Тухел заяви, че Себастиан Роде, Лукаш Пишчек, Сократис Папастатопулос, Гонсало Кастро, Ерик Дурм и Марк Бартра не са готови за игра и отпадат. Японският полузащитник Шинджи Кагауа е под въпрос, докато Рафаел Герейро се завръща в състава и ще може да бъде използван. Потози повод Тухелси позволи саркастично да коментира ситуацията така: "Нашите планове са да намерим играчи за всичките 11 позиции на титулярите за утре вечер”. Треньорът добави, че огромното количество контузени ще даде шанс на полузащитника Свен Бендер да запише първи мач за сезона.
Притеснениятаму се усилват и от негативните резултати на отбора като гост през този сезон, където са спечелили едва 8 точки от 7 гостувания. “В каквото и състояние да сме, аз вярвам в момчетата и се надявам, че ще нанесем първа загуба на Хофенхайм през сезона", коментира Тухел. В моментатимът му се нарежда нашесто място в класирането, само наедна точка отчетвъртия Хофенхайм, койтосъбра 49 точки от последните си 28 мача под ръководството на Юлиян Нагелсман. У дома младият наставник има само една загуба от 14 мача.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
“Дортмунд са невероятно силни с топката. Те търсят възможности, когато я притежават, а играчите им отпред играят на голяма скорост. Има няколко начина да се спре тази скорост– да стоиш отзад, както правят повечето отбори, или да ги атакуваш рано пред тяхната врата. Ще използваме една от двете тактики”, каза Нагелсман. Той ще трябва да решава в последния момент за двама ключови полузащитници– Керем Демирбай и Себастиан Руди. Те пропуснаха равенството 0:0 с Айнтрахт миналата седмица и може да успеят да се включат в дербито в петък.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40