Още в третата минута вратарят Лукаш Храдецки бе изгонен, а три по-късно "червено-черните" вече изоставаха с 0:1, за да загубят в крайна сметка с 1:3. Храдецки е наказан, нападателят Анте Ребич – също, а завръщането на мотора в средата на терена – мексиканецът Марко Фабиан – се отлага. Освен това Айнтрахт има сериозни проблеми в Гелзенкирхен – последната победа тук е от 1999-а (преди 13 срещи). Хайнц Линднер ще продължи да е титуляр на вратата, а Алекс Майер ще замени Ребич на върха на атаката, като Хргота ще бъде върнат по-назад.
„Имаме достатъчно футболисти и тези, които играят, ще използват шанса си. А и предполагам ще бъдем по-дълго равни по брой със съперника, отколкото в Лайпциг“, каза треньорът Нико Ковач.
"Кралскосините" могат отново да разчитат на завърналия се от турнира за Купата на Африка Набил Бенталеб, който ще е титуляр. Същото важи и за Гуидо Бургщалер, който вкара победния гол преди седмица срещу Инголщадт, но тогава привлеченият от Нюрнберг нападател влезе като резерва.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
„В предишния мач нещата въобще не се развиха както искахме. Знаем, че трябва да подобрим представянето си“, лаконичен бе Маркус Вайнцирл.
Шалке вкара поне по един гол в предишните 12 домакинства на тима от Франкфурт, а нов такъв ще е юбилеен – №2500 в Бунделсигата. Айнтрахт пък се нуждае от едно попадение, за да стигне кота 1500 във визитите си. Статистиката от петък обаче предполага друго. В последните си шест мача в този ден "орлите" не допуснаха гол, като последните пет завършиха 0:0.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40