Хамбургер също не се представя особено добре. Две точки в същия период и само един вкаран гол– при загубата от Айнтрахт в последния кръг с 1:2. Съответно северняците пак са 16-и, само на точка от предпоследния Вердер.
Положението на Борусия не изглежда добро и поради няколко други две причини. Тимът има само една победа в последните 11 мача в петък, вече в пет сблъсъка не е побеждавалHSV, а и две от ключовите фигури в средата на терена ще отсъстват– Крамер заради контузия, Закариа– поради същата причина. „Играхме зле във Фрайбург и затова загубихме. Бяхме бавни, закъснявахме и не се разбирахме добре помежду си“, обясни треньорът Дитер Хекинг поражението през седмицата. Той обаче отказа да се оправдава с контузиите на осем различни футболисти от първия отбор. Не че те ще са налични за петък– само Нико Елведи се връща след наказание и ще бъде титуляр в защита.Ако Янчке се възстанови, Елведи ще играе центъра, Янчке– отдясно, а пък Гинтер ще бъде върнат в халфовата линия на мястото на Крамер. Ако не– Елведи ще е отдясно на отбраната, а Гинтер– в центъра ѝ. Рафаел пък ще започне като титуляр вместо Дърмич.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
„Ситуацията е тревожна и отчаяно се нуждаем от точки. Имаме нужда от повече спортна злоба, страст и решимост. Повече отрова и грозни дела. От последните четири полувреме, само едно е изиграно на високо ниво. Това просто не е достатъчно“, обясни треньорът на Хамбургер Маркус Гисдол. „Допускаме голове твърде лесно. И не се възползваме от положенията си. Затова не печелим“, добави Аарън Хънт. Андре Хан и Албин Екдал се връщат в стартовия състав на северняците, но Ууд няма да играе заради контузия.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40