Хаосът заради пандемията от коронавирус сграбчи със страшна сила футбола по целия свят. В петък сутрин Бундеслигата е в ролята на последния мохикан – единственото от големите първенства по света, което започна уикенда без отменен мач или отменен кръг. За съжаление, това ще е за кратко, защото от следващата седмица започва ваканция, която ще продължи до втори април.
Но все пак – кръгът започва в петък и то с ключов мач в борбата на дъното - Фортуна Дюселдорф приема Падерборн. Домакините са 16-и в класирането с 22 точки. Техният съперник е последен с 16 точки. Фортуна има само една загуба в пет кръга, докато в същия период Падерборн взе само точка.
„Замесен съм едновременно в две битки – тази срещу изпадане и тази срещу песимизма. Мисля, че се справям добре и в двете – резултатите ни са добри“, заяви Уве Рьослер. Неговият отбор направи две тренировки на празния стадион в Дюселдорф, за да се подготви за мача, който ще се играе без публика. „Ясно е, че в тези условия няма да има подкрепа от страна на публиката. Трябва да я наваксваме с много по-голяма мотивация. Мисля, че я имаме – иначе нямаше да се върнем в мача срещу Майнц. Но и Падерборн е наясно колко важен е този мач. Така че трябва да сме готови за техния отговор“, добави Рьослер. Той няма проблеми със състава и се очаква Хенингс и Караман отново да водят атаката.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
„Мисля, че при последните две загуби не бяхме добри, в това, което правим. А именно – да нападаме и да печелим сблъсъци във всяка точка на терена. Трябва сега да направим същото – да стреснем опонента, да го сгънем в чувала и да не му позволим да надигне глава, коментира треньорът на Падерборн Щефен Баумгарт. Той няма да може да използва Антви-Аджей, а Холтман и Джасула са под въпрос. Трайно контузени са Килиан,. Мамба и Михел. Капич и Хюнемайер пък са болни, но само от грип. „Нямаме ресурсите на другите клубове и всички отсъстващи са голям проблем. Все едно изкачваме висока планина“, добави Баумгарт.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40