Съперникът Вюрцбургер Кикерс обаче също е в отлична форма– загуби само веднъж през 2016-а и спечели десет пъти в последните си 13 срещи. Добрата новина за Илия Груев е, че ще може да разчита на голмайстора Кингсли Онуегбу, който получи лека травма при победата с 1:0 над Лайпциг в последния кръг от редовния сезон. Вратарят Михаел Ратайчак обаче няма да севъзстанови, така че ще отново ще пази Марсел Ленц, който записа първия си мач този сезон именно срещу Лайпциг. „Това беше само първата стъпка от трите, които трябва да направим, за да се спасим“, коментира спортният директор на синьо-белите Ивица Грлич. „Ще бъде много трудно, защото Вюрцбург е неприятно добър отбор с изключително добър треньор. Не бих казал, че сме фаворит само защото сме от горната дивизия. Но ако играем уверено и в двата мача, имаме сериозен шанс да успеем“, каза Илия Груев.
Въпросният треньор– Бернд Холербах– гледа от трибуните успеха на Дуисбург над Лайпциг. „Съперникът е фаворит, дори само ако сравняваме бюджетите, но ние няма да се предадем лесно. А иначе е супер, че в този плейоф се срещат два отбора, които бяха отписани през декември, но опровергаха всички“, обясни Холербах. През зимната пауза Вюрцбург беше девети, но през втората част от сезона "червените" спечелиха повечеточки от шампиона на Трета Бундеслига Динамо Др. Заслугата за обрата е най-вече на защитата– само 25 гола допуснати в 38 срещи, както и на нападателя Елиа Сориано– италианецът реализира осем попадения в 13 срещи след трансфера си от Щутгартер Кикерс.
Всъщност Дуисбург не напусна нито веднъж през целия сезон зоната на изпадащите, като от средата на септември до средата на април бе неизменно последен. „Ние продължаваме да живеем, макар че три пъти през сезона бяхме обявявани за мъртви. Сега имаме шансда не ни закопаят“, шеговито подхвърли президентът на "зебрите" Инго Валд.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Вюрцбург, който е точно на границата между Хесен и Бавария, е обзет от еуфория и заявките за билети за днешния двубой минаха границата от 30 000. При отварянето на касите във вторник сутрин имаше опашка от 300 метра, като някои от хората се бяха наредели в пет часа сутринта. За съжаление на домакините обаче, „Щадион ам Даленберг“ може да приеме само около 10 000 зрители. Но пък и те, и футболистите, имат опит от подобни мачове– в края на миналия сезон Вюрцбург спечели плейофаза Трета Бундеслига срещу Заарбрюкен след изпълнение на дузпи.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40