В петия кръг има три двойки съперници, които не играха в Европа през седмицата, и началото му е отредено за Майнц и Хофенхайм. "Червените" имат две победи и две загуби досега, докато техните съперници от южнаГермания спечелиха само една точка, при това дошла след нулево равенство. „Минималният актив на Хофенхайм заблуждава– те играха срещу Байерн, Леверузен и Дармщад, а ние виждаме седмица след седмица, колко добре се справят тези отбори. Съперникът има сериозни качества в атака и ни очаква много интензивен мач“, застрахова се треньорът на Майнц Мартин Шмид. През седмицата тренировки подновиха последните двама с леки травми– Хаиро и Кордоба– и би трябвало да попаднат в групата за двубоя.
„В момента не ни върви и ни предстои още много работа. Важно е играчите да си повярват и да се успокоят“, каза треньорът на Хофенхайм Маркус Гисдол. Очаква се чилиецът Варгас, който миналата седмица дебютира с гол, влизайки в игра като резерва, да започнетитуляр. Той ще действа отляво, отдясно ще бъде Фоланд, а в средата– Курани, като вероятно Гисдол ще смени 4-4-2, което използва до момента с 4-2-3-1.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
През миналия сезон Майнц не вкара гол във вратата на този съперник и в двата мача, а последните два двубоя край Майн завършиха наравно.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40