Завърналият се след повече от три десетилетия в елита Дармщад поддържа огъня на изненадите, като все още няма загубакато гост. В последния кръг драматично измъкна точка при гостуването в Дортмунд и настроението в отбора на Дирк Шустер е на най-високото си ниво. Отборът му е съставен от непотребни за другите клубове опитни футболисти, така че Майнц не може да се чувствафаворит в тази среща. „За мен това е едно от модерните красиви приказки. От трета дивизия успяха да стигнат до първа. Трябва да им свалим шапка“, заяви спортният директор на гостите Кристиан Хайдел.
От своя страна Майнц записа две поредни загуби, но от Байер и Байерн и сега се връща в свои води, за да води битка за стабилно място в средата на класирането. Десният бранител Леон Балогун може да се изправи срещу бившия си клуб. Треньорът на гостите Мартин Шмид предупреди, че трябва да се обърнеспециално внимание на високите топки. „Когато погледнем състава им играч по играч, виждаме техния ръст и ще трябва да положим нови стандарти в отбрана. Борбата за втората топка също ще е много важна“, заяви той.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
И двата отбора почти нямат кадрови проблемипреди срещата. Петер Ниймайер вероятно ще може да играе, след като получи тежък удар в челото в предния мач и едва видаше с едното око. Въпросът е дали треньорът на „лилиите“ Шустер ще иска да рискува. В Майнц липсващите от дълго време Елкин Сото и ФабианФрай все още не са на разположение.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40