Основният проблем на тима на Маркус Гиздол (който ще изравни Ралф Рангник с 85 мача начело на тима) са головете в противниковата врата, тъй като новото попълнение Едуардо Варгас има проблем с адаптацията към германския футбол. Адам Салай, Жонатан Шмид и Кевин Курани също би трябвало да допринасят за атаката, но до момента нито един от тях не се е оформил като безспорния лидер.
Хамбургер е в много по-добра позиция в класирането тази година в сравнение с последните две и вече имат състав, който може да играе равностойно на отборите от своята черга. Полузащитникът Люис Холтби е ключовата фигура в средата на терена, а нападателят Пиер-Мишел Ласога води нападението с три гола. С играта си той повече наподобява на човека, който вкара 13 гола в 20 мача преди два сезона, отколкото на играча от миналия сезон, когато вкара само 4 гола в 6 двубоя. Но пък нито нито, нито съотборниците му успяха да вкарат в последните три мача.
Хамбургер загуби три от петте си гостувания през този сезона и винаги допуска гол навън, но този мач е добра възможност за утвърждаване в средата на класирането. „Изправяме се срещу съперник в затруднение, който няма да ни даде лесно точките. А и не сме в позицията да подходим небрежно, ще трябва да дадем 100 процента от възможностите си“, заяви треньорът Бруно Лабадия.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Той няма да може да разчита на централния защитник Емир Спахич, който в последния момент се разболя от грип. След като и Ивица Олич отпадна заради проблем в бедрото, в групата попадна Золтан Щибер. Марсело Диас също се присъедини към списъка на контузените, в който са още Гойко Качар и Арън Хънт. Като заместник на Хънт се спряга Михаел Грегорич, който каза: „Нямам проблеми да заема тази позиция,защото съм играл на нея в младежкия национален отбор“.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40