Дармщадт в момента изживява първата си миникриза от завръщането в елитния футбол, тъй като в четири поредни мача няма победа. Въпреки това треньорът Дирк Шустер не вижда признаци на проблем. “Настроението в отбора е много добро, постигнахме целите си до момента”, заяви той.
Поглед върху статистиката показва, че надеждите тази серия да приключи точно в петък не са големи. Защо Кьолн е фаворит? Защото досегашната тактика на “лилиите” е свързана с отдаването на топката на противника и опити за игра на контраатака. До голяма степен обаче и “козлите” разчитат на същото – на играта без продължително притегание на топката. Те имат едва 47% притежание на топката до момента през сезона, но са далеч от “постижението” на Дармщадт от 36%. Все пак Дирк Шустер се надява именно в този мач отборът му да се върне на пътя на победите. “Искаме да се справим по-добре и да направим живота на Кьолнт тежък”, заяви той.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Наставникът на гостите Петер Щьогер има лукса да се наслаждава на голям избор от играчи, с които да атакува първата шестица в класирането преди изиграването на останалите мачове от кръга. Особено е важно какви промени ще бъдат направени в нападение, тъй като отборът не успя да вкара гол в четири от последните пет мача. “Играчите, които играха напоследък, се справиха добре. Аз няма в какво да ги обвинявам от игрова гледна точка. Сега обаче имаме много варианти”, каза треньорът. Това означава, че Яник Терхард, Милош Йоич и Зимон Цолер може да се появят като титуляри.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40