След като през лятото запази поста си, унгарецът изведе Херта си до необичайно силен старт на сезона. „Старата дама“ заема четвърто място в класирането, но сега се изправя срещу най-трудната задача в германския футбол. Играчите на Пеп Гуардиола изпуснаха само две точки до момента и спечелиха всички седем домакинства, в които отбелязаха 28 гола.

Скорошната история също е против Херта, който загуби последните си осем мача срещу баварците. Тази серия се простира чак до февруари 2009 г. А последната победа в столицата на Бавария датира от далечната вече 1977 г.

Но Дардай беше част от отбора на Херта, който победи Байерн преди шест години в Берлин и вярва, че съставът му има сили да поднесе изненада. „Играчите също искат да направят нещо красиво. Все още никой не е успявал да победи Байерн, но това не означава, че ние нямаме шанс да го направим. Това е възможност да направим нещо специално. Няма да се правим на много умни, просто ще се опитаме да играем на предела на възможностите си. Подготвени сме и отиваме да се забавляваме“, каза той.

Ако спечели мача, а Борусия Д не успее да победи Щутгарт, Байерн ще си гарантира призванието „есенен шампион“. Капитанът Филип Лам заяви, че съотборниците трябва да играят на обичайното си ниво срещу вървящия възходящо Херта. „Изненадващо е, но прогресират много добре и спечелиха много точки. Те са опасен съперник. Но ние ще трябва да мислим за нашата игра и за това да се представяме на обичайното ни ниво. Ще има само един победител и това ще сме ние“, каза той.

Байерн няма да може да разчита на Дъглас Коста, който получи мускулна травма срещу Олимпиакос. Тиаго Алкантара също продължава да бъде извън сметките на Гуардиола.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40