И седмица, в която ще се изиграе последния кръг в Бундеслигата преди едномесечната пауза. При това кръг, който е изпъстрен с интересни мачове от началото в петък до края в неделя. Всичко започва със завръщането на Хюб Стевенс в Гелзенкирхен, когато воденият от него Хофенхайм гостува на Шалке 04.
„Всеки път е специален. Още от средата на 90-те, когато се срещнахме за първи път с Руди Асауер. Той ме доведе вГермания и се превърна в приятел за цял живот. Съжалявам, че заради болестта на Алцхаймер той вече помни само фрагменти– виждам, че ме познава, но фактите му бягат. Със сигурност ще се видим и чуем за Коледа“, каза Стевенс на пресконференцията преди двубоя. Иначе треньор №1 на миналото столетие в Гелзенкирхен ще се надява южняците да продължат добрата си серия– само една загуба в шестте срещи под негово ръководство и победа с 1:0 над Хановер преди седмица. „Естествено, че ще опитаме да поднесем изненада срещу Шалке 04, но това не е никак лесно“, добави холандецът. „Успехът ни подейства изключително добре– ние се нуждаем от подобни позитивни моменти“, коментира защитникът на Хофенхайм Никлас Зюле.
Капитанътна гостите Пирмин Швеглер е под въпрос заради мускулни проблеми и ако не играе ще бъде заменен от Ойген Полански в халфовата линия. За домакините се очаква Жуниор Кайсара да смени Рийтер отдясно на защитата, но отляво пак ще е Коласинац, тъй като Аого продължава да изпитва болки в ахилесовото сухожилие. Леон Горецка също е под сериозна въпросителна. „Кракът му е подут и не може да си обуе обувката. Важно е да завършим годината позитивно и да спечелим последния си мач“, каза треньорът на Шалке 04 Андре Брайтенрайтер.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Вместо Горецка се очаква титуляр да е Хьойберг, но има вариант, в който вместо него ще играе Ди Санто, а схемата на тима ще се промени на 4-4-2. "Кралскосините" не завършват годината в особено добра форма– само една победа в седем срещи в Бундеслигата, като преди седмицата паднаха за първи път в историята си от Аугсбург. А и имат отрицателен баланс срещу Хофенхайм, макар че спечелиха последните четири срещи с този съперник на „Фелтинс Арена“, като вкараха 13 гола и допуснаха само два.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40