Шампионите има преднина от 8 точки на върха в класирането и всички погледи са насочени към спечелването на рекордната четвърта поредна титла и трета под ръководството на испанеца. “Всички искаме да вървим в една посока и след това да отпразнуваме титлата заедно”, заяви нападателят Роберт Левандовски.
Байерн отново е безспорният фаворит, но все още не е ясно какъв ще бъде ефектът от обявяването на раздялата с треньора. “Осем точки не са много, акозагубим веднъж стават пет. Имаш право само на няколко грешки. Затова трябва да сме в топформа от първия мач до края на полусезона. И да сме внимателни”, добавиполският голмайстор.
Баварците загубиха единствената си контрола след тренировъчния лагер в Катар– 1:2 от Карлсруе. Веднага се появиха критики, че отборът не е работил достатъчно здраво под ръководството на Гуардиола през паузата. Футболистите обаче заявиха, че загубата е част от подготовката по пътя към спечелването на три титли.
“Очевидно е, че контролите са напълно различни от официалните мачове. Знаем, че можем да играем по-добре и ще настроим играта си навреме. За петък ще сме готови”, каза защитникът Холгер Бадщубер.
Хамбургер, който загуби три от контролите си, ще бъде без нападателя си Пиер-Мишел Ласога и централния защитник Йоан Джуру, които лекуват контузии. Но Бадщубер предупреди, че въпреки тези отсъствия намиращият се на десето място съперник вече не страда от липса на самочувствие, както в последните години. “Никога не е лесно да сеиграе на техния стадион. Знаем какво да очакваме, още повече, че напрежението при тях няма да е кактопреди”, каза той.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40