Домакините ще влязат в мача след положителна серия от резултати, която включва две поредни победи. След подновяването на сезона Майнц играе страхотно в защита и допусна само един гол в трите си двубоя. Въпреки че играчите на Мартин Шмид не бележат редовно, те са трудни за пробиване в отбрана.

„Трябва да продължим по същия начин, да надграждаме над показаното досега и да разчитаме на солидната си защита“, каза Шмид в навечерието на мача. Неговото най-голямо притеснение еконтузията на централния нападател Йошинори Муто, който има травма на връзките на коляното и вероятно ще бъде заменен от Джон Кордоба. Други промени в състава не се очакват.

От своя страна Шалке се върна в четворката на класирането след колебливия първи полусезон и вече показва признаци на намиране на облика си. Тимът на Андре Брайтенрайтер спечели четири от последните си шест мача в Бундеслигата. Клаас-Ян Хунтелаар вкара първия си гол от декември насам в миналия кръг, а когато той е във форма, отборът се представя по-добре. Особено положителен беше последният резултат, в който Шалке показа надмощие над миналогодишния №2 Волфсбург.

Последните две победи заредиха отбора с ново самочувствие. Сега сме по-опасни пред противниковата врата и играем по-смелов нападение“, заяви Брайтенрайтер. Под въпрос за мача от 21.30 ч. е Ерик-Максим Чупо-Мотинг, който не тренира пълноценно през седмицата. Добрата новина в Шалке е свързана с продължаването на договора на капитана и централен защитник Бенедикт Хьоведес.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40