Големият проблем на баварците са множеството контузии, които принуждават Гуардиола да прави непрекъснати промени в защита. Практиката показва, че разместванията не повлияват на резултатите. Добрата новина е свързана с мароканеца Мехди Бенатия, който тренира пълноценно и е очаква да натрупа игрови минути срещу Дармщадт. В този мач може да се изпробва исъстоянието на Сердар Таски, който дойде под наем от Спартак М, за да запълва дупките в отбрана. Марио Гьотце и Франк Рибери също имат нужда от практика, ако Гуардиола смята да ги използва срещу “Старата госпожа”.
Въпреки че мачът срещу Дармщадт не представлява голямо предизвикателство, в Мюнхен твърдят, че още не мислят за срещите от Шампионската лига. “Не мислим още за Юве. Играем мач за мач– първо Дармщадт, после Ювентус”, заяви полузащитникът Дъглас Коста.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Дармщадт е третият най-добър гост в Бундеслига след Байерн и Борусия Д, като спечели три от последните си четири мача навън. Но изглежда няма да търси нищо в мача на “Алианц Арена” след множеството картони в предния двубой. Отборът, който се намира на 13-о място в класирането, станаобект на критики заради видимото желание да жертва цели петима от своите най-добри играчи за двубоя срещу Байерн. Четири от жълтите картони срещу Леверкузен бяха изкарани в последните десет минути. Сега те ще пътуват без капитана Айтач Сулу, Жером Гондорф, Марсел Хелер, Петер Ниймайер и Константин Рауш. “Това с картоните няма нищо общо с мача на “Алианц Арена”, заяви треньорът Дирк Шустер в своя защита.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40