Почти в унисон с минорното настроение, 23-ият кръг се открива от Херта и Кьолн, които общо имат едва една победа през 2016-а. Факт е, че в този период столичани паднаха само веднъж, и то от намиращия се в отлична форма Щутгарт, но "синьо-белите" продължават да задържат третото място само заради грешките на конкуренцията.
"Козлите" победиха в предишното си домакинство Айнтрахт с 3:1, но имаха доста късмет, а Херта не допуска толкова лесно голове, колкото "орлите". „На хартия мачът изглежда като твърдо 0:0. Но ние не искаме подобен резултат– искаме да спечелим“, коментира треньорът на Старата дама Пал Дардай.
За домакините след изтърпяно наказание се връща Марсел Рисе, който ще застане отдясно на халфовата линия. „През седмицата имаше много повече интензивност в тренировките и това ми хареса. Така и трябва да бъде– фокусираме се върху нашите силни страни, а не върху проблемите на Херта“, коментира треньорът на Кьолн Петер Щьогер. Гостите са без наказания Дарида и контузения Лангкамп. Никлас Щарк ще замести Лангкамп в центъра на отбраната, докато за позицията в средата на терена Пал Дардай има три варианта– Баумйохан, Щокер или Хегелер.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
По-рано през сезона Херта спечели в Кьолн с 2:0 с два гола на Ведад Ибишевич, като това бе трети успех в последните четири срещи между съперниците за столичани. Последният успех на Кьолн в този сблъсък бе през март 2012-а като Кристиан Клеменс вкара победния гол, а пък Яяло, Подолски и Кобиашвили бяха изгонени.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40