Рецептата на Майнц е простичка– сериозна преса, премерени шпагати, опасни контраатаки и безкраен пробяган километраж. „Ясно е, че след победа в Мюнхен си лягаш с усмивка на лицето. Но сутринта са събуждаш и пак трябва да работиш. Усиленият труд е най-добрият път към скромността“, философски обобщи треньорът на червените Мартин Шмидт. „Дармщадт е един от най-силните гости в Бундеслигата, дербито е специален мач и няма място за подценяване“, добави той.
Дармщадт е на обратния полюс– само една точка в последните четири кръга и бавно хлъзгане към опасната зона. „Още преди началото на сезона бях сигурен, че Майнц ще завърши в горната половина на класирането. Но чак толкова високо не съм предполагал“, не спести комплиментите си треньорът на "лилиите" Дирк Шустер. „Ще имаме шанс, ако работим добре в защита и играем бързо в атака“, каза още Шустер. Той няма да може да използва Гарикс, като вместо него в отбрана ще е титуляр Флориан Юнгвирт. Маркус Зайлер отсъства поради болест, докато Ян Розентал е под въпрос заради проблеми в левия крак. По-рано през сезона Майнц спечели с 3:2 в Дармщадт, но Сандро Вагнер изпусна дузпа за домакините в добавеното време.
25-ият кръг завършва в Хамбург, къдетоHSV приема Херта. Северняците спечелиха само веднъж в 10 кръга (1-4-5) и бяха застигнати отконкуренцията в битката за оцеляване. „28 точки наистина не са много, но няма причина за паника“, каза крилото Николай Мюлер. Последните изяви на Хамбургер обаче не подкрепят подобно твърдение, още повече сега ще отсъства наказаният капитан Джуру. Херта спечели два пъти поред и си върна третото място в класирането, а и Старата дама е в отлична серия срещу този съперник– пет победи без допуснат гол и само една загуба впет визити на „Фолкспаркщадион“.
„Херта играе изключително стабилно и е пример за отборна работа. Но за да имаме шанс, ще трябва да извадим Ведад Ибишевич от уравнението в атаката на съперника“, обясни треньорът на домакините Бруно Лабадия. „Вече взехме шест точки тази седмица и не виждам защо да не станат девет“. Отборът се представя много добре и имаме много опции– и тактически, и като изпълнители. Остава само да наложим волята си на терена“, каза треньорът на Херта Пал Дардай. „Ако Калу и Ибишевич играят заедно в атака и вкарват голове, тогава ще играем с тях двамата в атака“, добави унгарецът.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40