А залогът само по себе си превръща двубоя в дербито на кръга. Въпреки това на пресконференцията треньорът на домакините Пал Дардай заяви: „Моля без въпроси за Шампионската лига или Лига Европа“. И въпроки това на стадиона ще има поне 20 000 свободни места.
Унгарският наставник, който превърна Херта в хита на сезона, предвижда да направи няколко промени в състава си. „Четирима или петима нови“, заяви той. Вероятната причина е в умората, която доведе и до поражението от Хамбургер с 0:2 в предишния кръг. Отборът му се подготвяше без двамата си вратари Руне Ярстейн и Томас Крафт. Все пак новрежецът вероятно ще трябва да играе срещу „кралскосините“. Добра новина идва и от някои по-трайно отсъстващи като Юлиян Шийбер, Йоханес вандер Берг и Александер Баумйохан, които са се завърнали на пълен режим на тренировки. „Шалке е друго измерение“, предупреди Дардай.
Неговият състав има две победи, четири равенства и две загуби през 2016 г., като головата разлика е негативна. От своя страна Шалке е в минисерия от четири мача без поражение, като спечели последните два. Особено болезнен за столичани е фактът, че нямат победа над тима от Гелзенкирхен вече 3462 дни.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Двубоят е началото на тежка серия за Шалке и всяка точка ще бъде от полза. „В следващите шест мача ще играем срещу пет топотбора. Очакват ни много мачове без очевидни фаворити“, коментира в този дух спортният директор Хорст Хелдт.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40