"И за двата отбора това е мач, който ще покаже посоката на развитие до края насезона”, каза треньорът на гостите Дитер Хекинг.

Домакините от Байер се надяват най-после да могат да използват лятното си чилийско попълнение Чарлес Арангис, който скъса ахилесово сухожилие през август. Той попадна за първи път в групата за мача, а се очаква и завръщането на капитана Ларс Бендер след почти пет месеца отсъствие. “Успяхме да ги вкараме в ритъм на тренировки. Много е позитивно, когато контузените се връщат. Разбира се нито един от двамата не е готов 100%, но това ще се случи с натрупванетона игрови минути. Те ще ги получат в следващите мачове”, заяви треньорът Рогер Шмидт.

На другия полюс е ситуацията във Волфсбург, където датският нападател Никлас Бендтнер получи съобщение, че повече не е желан на тренировките на първия отбор. Новината, че договорът му може да бъде прекратен идва в момент, в който клуба загуби доверие и в друг от нападателите си– Макс Крузе. Все пак има и добри вести– вратарят Диего Беналио се връща след травма в ребрата. За участието на Бас Дост и Луис Густаво ще се решава в последния момент.

Миналата година двата отбора направиха на “БайАрена” вероятно най-зрелищния мач на сезона. “Вълците” спечелиха с 5:4 с четири гола на Дост. Сега нуждата от три точки е белязана от нестабилни игри през сезона. “Байер” е в сходна ситуация с нашата. И двата отбора имаме проблеми с контузии през втората половина на сезона и не успяваме да намерим ритъм", коментира Хекинг.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40