В редовния сезон домакините бяха дълго време лидери в класирането и едва към края на надпреварата отстъпиха позицията на Легия. Рух се промъкна в последния момент в първата осмица, но това е отлична възможност за жадния за успехи „спящ гигант“ да зарадва верните си фенове.„Сините“ са сред първите осем отбора, само защото, Лехия реши да оттегли жалбата си към Арбитражния съд за решението на Апелативния състав, за отнемане на актив в хода на сезона. Така Рух смени Подбескиджие на осмото място в крайното класиране на редовния сезон.
Погон е в серия от осем мача без победа, като в тях обаче, записа само едно поражение. Четвъртото поредно равенство за тима бе в миналия кръг срещу Легия – 0:0. Рух пък загуби три от последните си четири ангажимента в Екстракласа, като в другия записа равенство.
По време на редовния сезон, двата отбора си размениха по една победа като гости. Първо с два гола на Такафуми Акахоши Погон спечели гостуването си в Силезия с 2:0, като с червени картони от състава на Рух бях отстранени Гродзицки и Шиндровски.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
В началото на март 2016-а Рух си отмъсти след победа с 3:2 в Шчечин с два гола на Патрик Липски и автогол на Фрончак. За отбелязване е, че Акахоши отбеляза два гола и в този мач и има общо четири срещу този съперник през сезона.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40