Аугсбург влиза в двубоя на 12-о място в класирането, на пет над зоната на изпадащите. Но една победа на “Ве Ве Ка Арена” ще гарантира на отбора на Маркус Вайнцийрл оставането в дивизията. Те нямат основания да не бъдат оптимисти– победата с 2:0 като гост над Волфсбург бешене само важна в точково отношение, но и за самочувствието на играчите. С нея Аугсбург вече има три поредни успеха, а четвъртият би бил клубен рекорд. “Можем да направим важна крачка. Дали ще е мачпойнтът за нас? Предполагам, че ще трябва да почакаме”, коментира спортният директор Щефан Ройтер.
Играчите на Петер Щьогер вече могат да си отдъхнат, защото ще са част от елита за трета поредна година след успеха с 4:1 над Дармщадт. Въпреки това треньорът смята, че няма да спрат да играят до края на сезона. “Искаме да печелим точки. Постигнахме основтата си цел, но искаме да завършим с повече точки от миналата година. И искаме да запазим позицията си”, каза австриецът, чийто тим е осми в класирането. Щьогер няма да може да разчита в този мач на защитника Мергим Маврай, който страда от мускулна травма. Леонардо Битенкурт също няма да играе, защото продължава да изтърпява наказание.
Кьолн ще е и своеобразен арбитър в битката за оцеляване, защото след това има да играе и с Вердер. “Наясно сме, че за нашите съперници тези мачове имат голямо значение. Ние обаче искаме да покажем висок морал. Хората, които ни познават знаят, че не правим услуги. Още не сме във ваканционно настроение”, каза още Щьогер и обеща да не прави експерименти.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Антони Модест е във форма, вкара три гола последните два кръга и може да донесе заплаха за домакините в петък. Като допълнителна амбиция може да послужи и фактът, че нито един от настоящите футболисти на Кьолн не е вкарвал гол във вратата на Аугсбург, а за последно това се случи през декември 2014 г.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40