Освен това дава шанс за пренаписване на историята: ако Лайпциг не загуби ще постави нов рекорд, защото никога досега новак не е започвал с шест кръга без поражение. Домакините бяха „паркирали автобуса“ преди седмица в Кьолн като за цялото първо полувреме отправиха само един удар, но той доведе до гол. Аугсбургобачее далеч от стабилността (след шест допуснати гола в първите три кръга, тимът не получи нито един в следващите два). ТреньорътДирк Шустер не може да разчита на трима титуляри – Каюби, Доминик Кор и Раул Бобадийя, а ще отсъства и Ян Моравек, което означава, че Гойко Качар и Джи със сигурност ще са титуляри. Очаква се и Йонатан Шмид да попадне в стартовия състав. Неговият съфамилник от втория отбор– Юлиан Гюнтр Шмидт (8 гола в 11 мача във втория отбор) – ще попадне в групата за двубоя.
Под въпрос за Лайцпиг са трима титуляри – Емил Форсберг, Кирякос Пападопулос и Диего Деме. „Имам достатъчно футболисти, от които да избирам, нотова не означава, че ще водим с 3:0 още в десетата минута. Предполагам, че ще владеем повече топката, но кой знае– може Дирк Шустер да реши да ни изненада“, коментира треньорът на Лайпциг Ралф Хазенхютл.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Това е първи мач между съперниците за първенство, но те вече имат две срещи в турнира за Купата на Германия. И дватъ пъти в Лайпциг, като и в двата случая Аугсбург спечели без да допусне гол. Част от феновете на Аугсбург обявиха бойкот, но пък преди двубоя бяха продадени 600 билета за гостуващите фенове, което е повече от предишните две визити на баварците– 300 срещу Вердер и 150 срещу Леверкузен.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40