Все пак играчите на Рогер Шмидт се намират в най-добрата си серия от резултати от началото на сезона, като спечелиха последните си три мача във всички турнири. От другата страна на „БайАрена“ ще е състав, който се изравни по точки с лидера Байерн и записа само победи в последните си пет срещи в Бундеслигата. „Определено искаме да вземем нещо там и да продължим да сме без загуба. Ако има една свободна точка, ние ще сме там, за да я грабнем“, заяви треньорът на новаците Ралф Хазенхютъл, чийто състав може да стане първият клуб в историята, непобеден в първите си 11 мача в елита. Въпреки това треньорът твърди, че приоритет не е да бъде изправерен Байерн, което може да стане и с една спечелена точка. „Ако вземем точки, ще стане така– ще сме първи. Но това не е важно за нас, нито влияе на мотивацията на отбора. Нито пък ни поставя под напрежение. Имаме да се притесняваме за другжи неща, а най-важното е,че ни очаква тежко гостуване“, добави австриецът.
Лайпциг ще решава в последния момент за топреализатора Тим Вернер, който имаше стомашно неразположение, и шотландското крило Оливър Бърк, страдащ от вирус. „За Оливър въпросът е на кантар, Тимо сигурно щее наред“, каза треньорът.
След победата над Тотнъм в последния мач от Шампионската лига Леверкузен е на път да се класира за следващата фаза. Сега отборът има нужда от победа за загрявка преди срещата с ЦСКА М, но Шмидт заяви, че Лайпциг трябва да се уважава. „С техните финансови възможности и професионална структура не е средностатистическият новак. Искаме да се изкачваме в класирането, защото имаме нашите си цели. Преди поузата в първенството направихме добро впечатление, искаме да го оставим ив петък“, каза той.
Чарлес Арангис получи контузия в мача на Чили с Уругвай и е под въпрос. Капитанът Ларс Бендер също е кандидат за позиция в средата на терена, но не е тренирал от две седмици заради проблем в петата. Кевин Кампъл, Йомер Топрак, Жоел Похянпало и Владлен Юрченко със сигурност са извън сметките.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40