Айнтрахт има две, но на свой терен е непобеден (4-2-0) и е допуснал само 11 гола – втората най-силна отбрана в Бундеслигата. От друга страна обаче "сините" имат седем победи в 14 срещи над този съперник и спечелиха тук с 2:0 през април. Това ги прави един от трите отбора, срещу които "орлите" имат негативен домакински баланс, нещо с което не може да се похвали дори и Байерн.
„Не знам докъде ще ни отведе това пътешествие, но е забележително, че още нямаме загуба“, каза треньорът на южняците Юлиан Нагелсман. Той ще чака до последно да разбере дали ще може да използва Крамарич, който има болки в глезена, като резервен вариант е Ут. Керем Демирбей обаче няма да играе заради проблеми адукторите. „Щастлив съм, но ще бъда още по-щастлив, ако не загубим до края на полусезона. И доволен, ако спечелим седем точки от оставащите три кръга“, добави Нагелсман.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
За "орлите" след наказание се завръща Марко Фабиан, като това най-вероятно ще прати Гачинович резерва, а Хргота ще запази мястото си в стартовия състав. Айнтрахт имаше още един повод за радост през седмицата – треньорът Нико Ковач и неговият асистент и брат Роберт, удължиха договорите си с клуба до 2019-а година. „Чувстваме се добре тук, а и със спортния директор Фреди Бобич се разбрахме да направих отново много силен обор“, коментира Ковач.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40