HSV все още не е спечелил нито една точка през новата година след пораженията във Волфсбург и Инголщадт като гост. След силния край на 2016 г. доброто настроение бързо отлетя и на негово място се завърнаха притесненията за оцеляването в елита. Привличането на бразилеца Уолъс от Гремио дава някакви надежди на феновете, но ако резултатите не започнат да идват със сигурност ще стане много напрегнато на „Фолкспаркщадион“. „Няма да му даваме време за адаптация, трябва да влиза бързо в схемата и да помага“, каза треньорът Маркус Гиздол.
Извън контузения Пиер-Мишел Ласога и наказания Готоку Сакай той трябваше да разполага с пълен състав след заврръщането на Рене Адлер и Йоан Джуру. Но не би– на последната тренировка австрийският полузащитник Михаел Грегорич напусна предсрочно със съмнения за скъскани връзки на коляното. Друга дилема пред Гиздол е кой да носи капитанската лента. „Не съм мислил по този въпрос. Трябват ни няколко играчи, които да действат като капитани, без значение кой ще носи лентата в този мач“, каза той.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Леверкузен започна годината с впечатляваща победа над Херта, но непостоятството в представянето си пролича в най-пълна степен при загубата с 2:3 от Борусия М в мач, в който Байер водеше с 2:0. Централният нападател Хавиер Ернандес-Чичарито ще липсва заради контузия,но още по-неприятната новина е наказанието на Хакан Чалханоглу за четири месеца, което ще го извади от състава до края на сезона. Турският национал загуби и на последна инстанция спора за напускането на Трабзонспор през 2011 г. "Съжаляваме за за това решение. Това е голям удар и за нас, и за Хакан. Въпреки че Байер няма никакво отношение, наказанието е и за нас. Ние ще се лишим от важен играч в ключова част от сезона", заяви спортният директор на клуба Руди Фьолер. Ако може да послужи като успокоение отборът се подсили в последните дни на трансферния период с тинейджъра от Ямайка Лион Бейли (Хенк), към когото интерес имаха много по-заможни клубове.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40