"Синьо-белите" имат 10 победи, реми и загуба на свой терен и са най-силният домакин в Бундеслигата. Хофенхайм има пет точки повече от тима на Пал Дардай, но напоследък има проблеми във визитите си – две загуби, последвани от две ремита. Юлиан Нагелсман обаче няма проблемите на Дардай по отношение на футболистите си: Фогт се завръща в центъра на отбраната, а Ут е готов да замени закъснелия след мачовете на Хърватия Андрей Крамарич.
Херта обаче не може да разчита на доста титуляри – Платенхарт, Вайзер и Лустенбергер са контузени, а пък Калу и Брукс са под въпрос. „Сега няма да говоря за четвъртото място. А и не виждам този мач като сблъсък за него. Ситуацията е, че съперникът се бори за място в Шампионската лига, а ние – за място в Лига Европа“, каза Дардай. Унгарецът има забележителен баланс в петък – откакто той пое Старата дама през февруари 2015-а, все още не е губил в първия мач от кръга (5-5-0). „Не съм обръщал внимание на този баланс, но може би ритъмът ни допада. Това, че момчетата спят по леглата си, а не в някой хотел, им дава сили. Ще е добре да остане така“, добави Дардай.
„Моментното класиране изглежда много добре. Ако завършим четвърти, няма да кажа, че ме е страх. Ако завършим пети, ще е супер – ще играем в Лига Европа. Но няма да е толкова забавно, защото изкарахме доста дълго време на тази позиция, а и играем стабилно“, обясни Нагелсман. „Херта е изключително агресивен отбор като домакин, така че трябва да сме на същото ниво. Това обаче не означава, че Херта няма своите слаби места. Само трябва да ги намерим“, каза още 29-годишният треньор.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Хофе спечели четири от последните си пет мача с Херта, включително с 5:0 в Берлин преди две години и половина. Въпросните 10 гола в този период пък бяха реализирани от девет различни футболисти.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40