Всъщност бременци са отборът в най-добра форма в Германия, Айнтрахт– в най-лоша. Контрастът се допълва и от броя на головете– отборът на Нико Ковач не се е разписвал от 530 минути, докато Вердер вкара 16 гола в същия период и допусна едва четири попадения.
„Вердер е във фантастична серия, което прави съперника много уверен. Но аз съм позитивно настроен. Играчите се стараят и ако спечелим срещу Вердер светът ще изглежда съвсем различен“, каза Ковач. Той ще може да разчита на Тимъти Чандлър, който изтърпя наказанието си, и ще замени Мариус Волф в защита. Освен това крилото Дани Блум се оправи от вирусната инфекция и е готов да е титуляр.
„Феновете могат да мечтаят, но работата ни още не е свършена. Трябва да спечелим още точки, за да сме сигурни в оцеляването си“, каза Александър Нури. Зелените обаче ще трябва да го правят без Томас Дилейни, който вкара хеттрик преди седмица във вратата наФрайбург. Дефанзивният халф има разкъсване на мускулно влакно в лявото бедро и ще почива двайсетина дни. „Разбира се, че ще ни липсва, защото беше в отлична форма. Томас е важен футболист за нас“, каза Нури.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Вердер не е печелилвъв Франкфуртот 2009-а, когато разгроми "орлите" с 5:0, а между голмайсторите тогава бе и Клаудио Писаро.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40