Ако “Хофе” спечели в Кьолн, а петият Херта не победи Волфсбург, то тимът Юлиан Нагелсман ще си гарантира и математически място в Топ 4. Кьолн е на седма позиция, на точка извън зона Лига Европа. “Козлите” са неудобен съперник за Хофенхайм, който спечели последния двубой с 4:0, но преди това в цели девет мача не стигна до успех (пет равни и четири загуби).
Формата на Кьолн обаче е потресаваща. Шест загуби от последните десет мача, което е два пъти повече от пораженията в предишните 19 двубоя (три загуби). Въпреки това австрийският треньор Петер Щьогер е оптимист: “Играем отлично у дома. В последния мач отбелязахме четири гола на Херта и ако бъдем внимателни в защита, ще им създадем доста работа”.
На свой терен Кьолн е допуснал едва две загуби в 14 мача. И разполага с Антони Модест. Французинът реализира 23 гола от началото на сезона и има големи шансове да развали дуелът между Левандовски и Обамеянг (всеки с по 26 гола). За нападателя мачът ще бъде специален. Кариерата му в Германия стартира именно от Хофенхайм през 2013 г.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Треньорът на гостите Юлиан Нагелсман има за разрешаване един ребус в отбраната, където ще липсва наказаният Бенямин Хюбнер.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40