При това с гостуване в Хамбург, който доста изненадващо има сто процентов актив до момента. HSV надви Аугсбург с 1:0 на старта, а после се разправи с Кьолн с 3:1. Отборът на Маркус Гисдол обаче загуби Николай Мюлер до пролетта, Хънт също е контузен, а пък Мергим Маврай е наказан. Централният защитник ще бъде заменен от Юнг, а най-вероятно Холтби ще играе вместо Хънт в халфовата линия. Все още не е ясно и дали Боби Ууд ще може да води атаката, защототой се върна в Германия само ден преди мача. “Дължа много на Ралф Рангник– той ме взе в Хофенхайм, след това и в Гелзенкирхен. И точно той е причината сериозните ресурси, които има Лайпциг да се инвестират правилно. Иначе е много по-лесно с много пари дане направиш абсолютно нищо”, каза Гисдол.
Преди паузата Лайпциг направи три слаби полувреме и логично падна в Гелзенкирхен и изоставаше с 0:1 срещу Фрайбург. Но след почивката на двубоя срещу южняците да се развихри и да вкара четири гола за успеха с 4:1. Въпреки че Поулсен е готов за игра не се очаква Ралф Хазенхютл да прави промени в своя отбор. От друга страна обаче Клостерман и Забицер имат леки проблеми след мачовете на националните си отбори и може да получат почивка.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
През миналия сезон Лайпциг спечели с 4:0 в Хамбург, като вкара всичките голове само за половин час през второто полувреме, а Вернер се разписа на два пъти. Северняците обаче взеха реванш, като шокираха тима на Ралф Хазенхютл с 3:0 във визитата си в Саксония. “Ясно е, че трябва да имаме различна идея в сравнение с последния мач. Съперникът играе на сигурно и е много стабилен в защита, така че няма да е лесно. Трябва да играем много силно и да знаем какво да правим с топката– мисля, че през доста голяма част от времето ние ще я контролираме”, каза Хазенхютл.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40