И то, след като преди една седмица пропусна шанса да съхрани стопроцентовия си актив, като на свой терен допусна първото си поражение– срещу вицешампиона Лайпциг.
Хановер направи прекрасно завръщане в елита. Още няма загуба, а активът от седем точки е постигнат за пети път след три кръга от 2010 г. насам. Новаците също имат възможност да стъпят на първото място, като дори и точица ще им свърши работа за тази цел. „Червено-черните” могат спокойно да се облегнат на домакинската си форма– при Андре Брайтенрайтер имат само победи вкъщи, въпреки че е важно да се уточни, че става дума за шест срещи. Но в нитоедна от тях Хановер не допусна гол. Самият Брайтенрайтер продължава да няма загуба начело на клуба (13 двубоя, в които успехите са 9, а равенствата– 4).
За домакините на линия се очаква да бъде моторът в средата на терена Пирмин Швеглер, който имаше проблеми с коляното след гостуването във Волфсбург. Много повече са кадровите грижи за гостите. Николай Мюлер, Арън Хънт, Филип Костич и Рик ван Дронгелен са с контузии. Но поне Сеад Салихович може да дебютира, след като наскоро подписа договор за една година.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
От историческа гледна точка, това е първият случай, в който северните съседи ще играят един срещу друг в петък. До момента Хамбургер има преимущество с 32 победи срещу 20 за Хановер и 16 равенства. А в последното си идване тук HSV разнищи своя опонент, прегазвайки го с 3:0 на 2 април 2016 г. Любопитен момент идва от миналото на Андре Брайтенрайтер. Наставникът на Хановер прекара четири години като футболист в Хамбургер, между 1994-та и 1998-ма, в които наниза 12 гола за 71 мача. За него за втори път през сезона ще се наложи да излезе срещу свой бивш отбор– въпреки че в случая с Шалке 04 бе преминал през „краслкосините” като наставник. Резултатът срещу гезленкирхенци бе домакинско 1:0, а сега Брайтенрайтер ще се надява на същия късмети срещу един от клубовете, чийто екип е носил като играч.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40