Но след слабия минал сезон, през този те не играят в Европа и затова ще открият седмия кръг от първенството в петък вечер.
"Кралскосините" паднаха в последния два двубоя като допуснаха пет гола и не вкараха нито един. Байер пък взе две домакински победи, в които вкара седем гола и се доближи само на две точки от своя съперник от Гелзенкирхен. Освен това тимът на Хайко Херлих няма мач без вкаран гол от началото на сезона – нещо, с което не може да се похвали нито един друг отбор в Германия.
Леверкузен спечели последните си три визити на „Фелтинс Арена“ и им общо 12 успеха там в историята си, но пък загуби и в трите си гостувания от старта на това издание на Бундеслигата. „Серията е лоша, но не ни е страх. Трябва да постигнем нещо добро и не говоря за играта, а за резултат“, каза треньорът на Шалке Доменико Тедеско. „Леверкузен опитва 3-4-3 и 4-4-2 от началото на сезона. По-важното обаче е, че в отбора има много бързина – и с Вендел и Бейли отляво, и с Белараби отдясно“, добави Тедеско. Той обаче отказа да разкрие детайли защо през лятото отказа офертата на Байер и прие тази от Гелзенкирхен. „Доволен съм от това, което правя тук и съм горд да съм треньор на Шалке. Съвсем целенасочено избрах този клуб и обичам това, което правя. Всичко друго няма значение“, каза 32-годишният треньор. Той не знае дали ще може да използва Горецка, защото той прекара настинска през седмицата, и ако халфът не се възстанови, ще бъде заместен от Майер. Емболо пък може да е титуляр на върха на атаката вместо Бургсталер.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Хайко Херлих ще направи доста промени в състава си. Кор ще замени Баумгартлингер, Брандт – Мехмеди, а Рецос – Хенрихс. “Причината за огромната разлика в представянето ни в различните мачове е, че не успяваме да поддържаме едно ниво. Не можем да вземем позитивите от даден мач и да ги повторим в следващия. Футболистите обаче са изключително мотивирани и със сигурен, че ще вземем първата си точка този сезон като гост”, каза Херлих.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40