И за двата тима най-голямата трудност е вкарването на голове: южняците имат четири, "козлите"– двапъти по-малко. Но докато домакините имат седем точки, всички на собствен терен, при това без допуснат гол, то Кьолн все още търсят първата си победа и вече са допуснали 15 попадения.
"Знаем, че четири гола не е достатъчно. Още повече само два са вкарани от игра. Трябва да бъдем по-опасни", каза треньорът на Щутгарт Ханес Волф. През паузата той пробва вариант с двама нападатели– Тероде и Гинчек, като Донис игра зад тях. Швабите обаче не са печелили на свой терен срещу този съперник вече 21 години. "Ясно е колко е важен този двубой и за двата тима. През цялата 2017-а нямаме домакинско поражение – във Втора и в Първа Бундеслига и се надявам да удължим серията", добави Волф. Той ще може да използва доскоро контузените Холгер Бадщубер и Емилиано Инсуа, също както и голмайстора Чадрак Аколо, който се върна с настинка от Африка.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Кьолн вече 11 срещи не е печелил навън, а този сезон дори няма гол във визитите си. Положението не се улеснява от контузията на Джон Кордоба - колумбиецът ще се върне в игра чак през ноември. Това най-вероятно ще направи от 39-годишния Клаудио Писаро титуляр на върха на атаката. Крилото Кристиан Клеменс също отсъства– зарадитежък грип, но вторият капитан Матиас Леман се завръща. "Не ме е страх, че ще ме уволнят. Треньорската професия е такава– нямаш никаква сигурност и винаги можеш да бъдеш сменен", каза Петер Щьогер, който за първи път, откакто пое Кьолн е принуден да се справя с подобна криза.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40