"Червените" спечелиха седем точки в последните три кръга, като с 1:1 във Волфсбург стигнаха и до първа точка през този сезон като гост. Шалке има предимство в баланса– 13 победи в 22 срещи в Бундеслигата, като вече в осем домакинства няма поражение. Освен това Майнц спечели само веднъж в 17 визити през последните два сезона.
„Искам да спечелим, а след това Майнц да спечели всеки един мач до края на полусезона“, каза спортният директор на Шалке Кристиан Хайдел, който изкара 25 години в Майнц, преди през 2016-а да дойде в Гелзенкирхен. Макс Майер ще е титуляр а домакините след силното представяне срещу Херта, а Коноплянка ще замени Ди Санто в атака. Настасич продължава да е контузен, така че Стамбули пак ще играе в защита. Бенталеб и Маккенисе възстановиха от травмите си, но най-вероятно ще са резерви.
„Вечерите в Рур са много емоционални и шумни. Шалке е фаворит, но ние няма какво да губим. Атмосферата е специална, надявам се и ние да направим специален мач. Трябва да сме дисциплинирани, особено когато не владеем топката“, каза треньорът на Майнц Сандро Шварц, който през седмицата отпразнува 39-ия си рожден ден. Тойвсе още се колебае дали да използва трима или четирима в защита, като от това зависи дали Гбамен ще е бранител или полузащитник. С трима в отбрана той ще се партнира с Балогун и Бел, а с четирима в защита ще играят Донати, Бел, Диало и Брозински. Онисиво обаче няма да играе в следващите три месеца, тъй като в четвъртък претърпя операция.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40